Prof. Dr. M. Hilmi UÇAN

1954 yılında Burdur/Bucak’ta doğdu. 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı. 2010 yılında doçent unvanını aldı. Türk edebiyatı, edebiyat kuramı, edebiyat eğitimi, göstergebilim alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri, bildirileri, eleştiri, roman ve öykü çözümlemeleri yayınlanan M. Hilmi Uçan’ın 7 kitabı bulunmaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde çeşitli idari görevlerde bulundu. 2 Temmuz 2015 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Uçan, 28.12.2015 tarihinde Fakültemiz dekanlığına atandı.